Versante Autentíco eggshell krétafesték

Kiváló minőségű kréta festék, tökéletesen tapad. Előkészítéséhez sima és / vagy fényes felületek alapos tisztítása. Zárófelületet (wax vagy lakk) nem igényel, mivel a festék védő komponenseket tartalmaz. Kivétel: nagy terhelésnek, folyamatos kopásnak kitett padlófelületek, ezekre használj Extra Floor Varnish-t. Tökéletes  beltéri alkalmazásra, még nedves területeken is (mint a konyha és a fürdőszoba), emellett, köszönhetően az UV-szűrőnek, kültéren is tudod használni.


A VERSANTE festékek 

egységes felületet képeznek és nem igényelnek záró felületet, mert már benne vannak a védő komponensek.

Abban a kivételes esetben, ha padlón vagy különösen nagy igénybevételnek, kopásnak kitett bútoron használod, érdemes Extra Floor Varnish-t alkalmazni fedésként, ami szintén elérhető matt és selyemfényű kivitelben.

A festék vízbázisú és nem tartalmaz káros vegyi anyagokat.

A termék leírása

Tartós fedőréteget és színmélységet biztosít.

A Matt (mindössze 5% fényességű) kivitel teljesen kisimítja a felületi egyenetlenségeket az alacsony fényvisszaverőképessége miatt.

Autentico® Versante Matt egy tartós, többcélú festék tartós és mosható falakra és bútorokra, beltéri és kültéri alkalmazásra.

Az Eggshell („tojáshéj”, szatén, 15% fényességű) kivitel szintén extra tartós és mosható színes felületet képez a falakon és a bútorok, beltéren és kültéren. ragyogó hatással. Autentico® Versante Eggshell-lel kicsivel több idő az egységes felület kialakítása a halványabb színek tartományában.

Autentico® Versante

ellenáll az UV sugárzásnak, nem igényel alapozást, sem lezáró felületet, VOC (azaz EU-szabvány szerint mért káros anyag) tartalma alacsony.

Képes lezárni a nedvességet, ugyanakkor légáteresztő, így ideális festék kültéri felületekre és belső terekben, magas páratartalmú helyiségekben (mint a konyha, fürdőszoba bútorok és a falak). Kiválóan alkalmas nagy felületekre, köszönhetően a már benne lévő védelemnek, ami miatt nem szükséges további záróréteg alkalmazása.

Használja kül- és beltéren.

Tippek a használathoz

Alkalmas minden festhető fa felületre, PVC, fém, üveg és számos korábban kezelt egyéb felületre is. Alkalmazható 10 ° C felett és 30 ° C alatt. Emiatt nyáron hazánkban nem ajánlatos festeni a tűző napon.

alkalmazás:

Új / festetlen felületek:

Ellenőrizze, hogy a felület száraz, tiszta és mentes a szennyeződéstől, zsírtól, penésztől vagy laza részecskéktől. Javasoljuk az OMNI CLEAN-nel, ecetes vízzel vagy ammóniával történő tisztítást. Ilyen esetben a beszívódásokat megelőzendő (amik ronthatják az egyenletes színhatást), alkalmazd az Autentico Primert. Száraz felületre a festék könnyen tapad.

Korábban festett felületek:

Javasoljuk az OMNI CLEAN-nel, ecetes vízzel történő tisztítást. Ha nem megfelelől a tapadás, alapozz az Autentico Primer-rel.  A száraz és zsírtalanított felületre a festék könnyen hozzátapad közvetlenül.

Amikor fényezett vagy műanyag felületeket akarsz festeni, javasoljuk, hogy finom csiszolópapírral dörzsöld meg a felületet a beágyazódás megkönnyítése érdekében.

Amikor nyers fémfelületeken alkalmazod, mindenképpen alapozz Autentico Primer-rel, a korrózió megelőzése miatt.

Ha festetlen, nyers, ismeretlen eredetű, esetleg viasszal vagy olajjal kezelt fa felületen alkalmazod, fennáll annak a lehetősége, hogy a tannin (csersav) átüt, különösen olyan fák esetén, mint a tölgy, fenyő, mahagóni, gesztenye, stb. Ajánlott ezekben az esetekben is alkalmazni az Autentico Primert, mivel az megakadályozza, hogy a tanninok átüssenek a festett felületen, egyenetlen színhatást eredményezve.

Alkalmazás:

Keverjük jól használata előtt!

Alkalmazd két rétegben (vagy, ahogy az adott cél megkívánja) ecsettel vagy hengerrel. A második réteg biztosítja a tökéletes, egyenletes lefedettséget. 30 perccel a festés után már száraz tapintású, de javasoljuk, hogy legalább 4 óra száradási időt hagyj a rétegek között. (A száradási idő változhat környezeti feltételektől függően)

A rétegek számát befolyásolhatja az alkalmazott technika.

Fontos: Versante  Eggshell felület nem igényel további védelmet 

Tárolás:

Tárold a maradék festéket száraz, hűvös helyet, elkerülve a fagyás veszélyt. Ne tárold 5 ° C alatt és a 30 ° C-on felett!

Eszközök tisztítása:

A festő eszközöket tisztításd forró vízzel és szappannal.

Környezeti információk:

A termék rendelkezik EN71-3 tanúsítvánnyal, biztonságosan használható gyermekbútorokon és játékokon.

Az Autentico® kiváló minőségű alapanyagokat alkalmaz, minimális a szag-  és környezeti terhelése. A termelési folyamatok hulladékmentesek és a festékek fejlesztésekor a maximális teljesítményt tartottuk szem előtt.

 

Csomagolás:
Az Autentico  Eggshell is elérhető 100 ml, 500 ml, 1l és 2,5l kiszerelésben.

 

Gyártói adatok

Unit 4 and 15 The Glenmore Centre Moat Way Ashford Kent TN24 OTL
Tel- 01233 878 303
Tel- 01233 878 303
E-mail- paint@autentico-paint.com 
Website- www.autentico-paint.com