+36 20 994 0940 hello@clarapaintdecor.hu

Ismerd meg a bútordíszítési technikákat!

Amellett, hogy megmentjük, újra használhatóvá, lakás díszévé tesszük régi bútorunkat, ne feledkezzünk meg a különféle díszítési technikákról sem, amelyekkel még egyedibbé, varázslatosabbá válnak tárgyaink.

Első módszer, amelyet bemutatok neked, az a STENCILEZÉS!

Mi az a stencil?

A stencil, tulajdonképpen egy sablon. Általában műanyagból készül. Ez lehet vékonyabb, vastagabb, de mindenképpen aránylag erős anyag, amely hajlékony, mégis jól rögzíthető és nem ázik át! Ezt megvásárolhatjuk hobbiboltokban, internetes áruházakban, de akár saját magunk is készíthetünk ilyet. Maga a minta ki van vágva belőle.
Különféle stílusú és méretű stencilekkel találkozhatunk, ami már csak azért is jó, mert a díszítendő felületek is nagyon eltérőek.

Hogyan használjuk?

Amikor eldöntöttük, hogy melyik felületet milyen mintával fogjuk dekorálni, akkor a készre festett felületre helyezzük a stencilt. Ügyeljünk arra, hogy a munkafolyamat során ne mozdulhasson el, hiszen csak úgy adja ki szépen a mintát, ha mozdulatlan. Kérhetünk hozzá segítséget, a közös alkotás egyébként is remek móka!
Miután a stencil a helyén van, fogjuk azt a festéket, vagy pasztát, amellyel a mintát a felületre kívánjuk festeni, és kenjük át vele a mintát. Figyeljünk arra, hogy egyrészt ne folyjon a festék a stencil alá, mert akkor elmaszatolódik, másrészt minden részt, zugot, pöttyöt töltsünk ki a festékkel, ne maradjanak üres helyek.
Miután ez kész, óvatosan vegyük le a stencillapot a felületről, és készen is vagyunk.

Szobabútor minta stencillel Stencilezés1 Stencilezés1

Mi történik ezután?

A sablont a munka befejeztével alaposan tisztítsuk meg, hiszen így tudjuk többször és sokáig használni.

A bútorok stencilezéséhez szükséges Autentíco festékeket beszerezheted a webshopban. Ha nem találod azt a színt, amelyet szeretnél, vedd fel velem a kapcsolatot, mert valószínűleg megrendelhető.

Meg lehet tanulni?

Igen, ezt a technikát nagyon könnyen el lehet sajátítani.
Ha úgy érzed, hogy egyedül nem vágsz bele, jelentkezz nálam telefonon, vagy emailben, és a következő workshop helyszínéről és pontos időpontjáról értesítést küldök neked. Ezeken a foglalkozásokon a segítségemmel, egy vidám csapatban sajátíthatod el a bútorfelújítás rejtelmeit.

Várlak téged is szeretettel!

Hamarosan jelentkezem a következő díszítési technikával!

Üdv,

Klári

stencilezés stencilezés stencilezés

stencilezés stencilezés